Història

Laboratorios ERN, S.A. és un laboratori farmacèutic espanyol, fundat el 1942, que ha arribat fins al dia d’avui a través de successives fusions amb 14 petits laboratoris al llarg dels seus 70 anys d’història, com per exemple Laboratorios Vitulia, Laboratorios IBSE, o Laboratorio LEVEL. Durant tots aquests anys, l’objectiu ha estat identificar les necessitats terapèutiques del professional sanitari i posar al seu abast medicaments en què pugui confiar, tant per la seva qualitat com per les seves característiques de fàcil ús i bona acceptació dels pacients.

L’any 1963 Laboratorios ERN S.A. va unir el seu destí a Laboratorios IBSE i Laboratorios IFBE incorporant per agregació d’aquests laboratoris productes emblemàtics com Lebersal i Boldosal de IBSE o les solucions parenterals de gran volum de IFBE.

Anys després, l’any 1968, es va inaugurar la remodelació de l’edifici d’oficines i laboratoris ubicat el carrer Pere IV 499 de Barcelona, actual seu social de la companyia, i posteriorment, ja l’any 1978 Laboratorios ERN uneix el seu destí a Laboratorio LEVEL, incorporant medicaments del prestigi de Blecetina, Necthar-cal, Bleukawine o Penilevel. Aquest últim va ser el primer injectable espanyol a base de penicil·lina amb una formulació retard que permetia una única administració diària, més de quaranta anys després Penilevel Retard encara compta amb l’acceptació de molts prescriptors.

L’any 1981 va aparèixer Apiretal, el primer paracetamol en gotes espanyol, on la innovació va consistir en oferir al metge-pediatre un antitèrmic que permetés adaptar de manera precisa la pauta posològica al pes del nen. Apiretal és avui en dia un dels antitèrmics pediàtrics de referència present en la pràctica totalitat de les llars amb nens.

L’any 1983 es va iniciar la fabricació en una nova planta de producció d’uns 6.000 m2 situada al carrer Perú de Barcelona. Els primers medicaments que es van elaborar en aquesta planta van ser els sèrums Vitulia i, progressivament, es van anar incorporant la resta fins que, l’any 1996, es va completar amb la totalitat de referències, convertint-se en aquest moment en l’únic centre de producció. En l’actualitat aquesta planta de producció disposa i compleix amb totes les normes GMP i està destinada fonamentalment a la producció de formes líquides i sprays.

L’any 2002 va néixer Citorsal, una solució de rehidratació oral modificada respecte a les clàssiques: la seva principal aportació va ser la incorporació d’un sabor agradable, evitant la possibilitat de fracàs terapèutic d’altres solucions salines que generen el rebuig del nen pel seu mal gust.

L’any 2004 es van inaugurar les instal·lacions del magatzem logístic ubicat a Sant Andreu de la Barca. Aquest magatzem té 12.800 m2, dels quals 5.800 m2 estan destinats a l’emmagatzematge de producte acabat i centre logístic de distribució.

D’acord als plans de creixement tant a nivell nacional com internacional, així com amb l’objectiu d’enfortir l’àrea de negoci industrial, Laboratoris ERN, S.A. va iniciar un procés d’expansió industrial que va culminar amb la compra, l’any 2009, d’una nova planta de producció a Barberà del Vallès que és operativa des de l’any 2011. Aquest nou Centre Productiu és on es produeixen, a l’actualitat, les formes sòlides i en un futur immediat s’incorporaran les formes orals líquides.

A l’any 2012 s’ha llançat Metalgial, el primer metamizol en gotes pediàtriques que, com Apiretal, permet adaptar de manera precisa la pauta posològica al pes del nen.

A l’actualitat, Laboratoris ERN, S.A. contribueix a l’arsenal terapèutic espanyol amb més de 20 principis actius distribuïts en més de cent referències. La seva posició líder evidencia, d’una banda, la gran acceptació que tenen els seus medicaments entre professionals de la salut i pacients i, de l’altra, el baix preu d’aquests, aspecte gens menyspreable en l’actual situació econòmica. Romandre fidels a aquest model ha significat romandre actius en el sector farmacèutic, adaptant-nos amb èxit a l’evolució de l’entorn, a la tecnificació del sector, a les exigències sanitàries i a la competència.

Barigraf

Nova adquisició de Laboratorios ERN, S.A.

RYM

Acció cicatritzant de ferides, úlceres i cremades.